Algemene dermatologie en haarziekten

  • Maandag en dinsdag: haarziekten
  • donderdagvoormiddag: ingrepen, behandelingen, algemene dermatologie
  • Vrijdag: algemene dermatologie

=> Let erop dat u de correcte afspraak boekt! Voor een haarprobleem mag u geen algemene raadpleging boeken, want dan heeft de dokter onvoldoende tijd en materiaal (microscoop...) ter beschikking om een haarprobleem aan te pakken. Consultaties voor haarproblemen gaan enkel door op maandag en dinsdag en kunnen enkel telefonisch geboekt worden, niet per mail ! (09 335 27 72 bereikbaar op Ma, Di, Do VM en vrijdag)

Dr. Marieke Dutré vervolmaakte haar opleiding tot arts aan de universiteit van Gent (2011, grote onderscheiding) en specialiseerde zich tot dermatologe in het UZ te Gent, in AZ Maria Middelares te Gent en in AZ St. Rembert te Torhout (2015, Master na master in de specialistische geneeskunde, Dermato-venereologie).

Naast de algemene dermatologie specialiseert Dr Dutré zich in haar-aandoeningen en afwijkingen. Zij volgde hiervoor stage bij Dr Veronique Meuleman (haarspecialiste Tielt) (2017)en volgt hiervoor extra congressen en workshops.
Zij is lid van de ITS (international trichoscopy society) en EHRS (European Hair research society).

Met behulp van een door Dr. Dutré afgenomen trichogram ( + wat is een trichogram+), biopsie en/of bloedafname kan zij zo meer inzicht krijgen in de aard van de aandoening om op die manier tot een optimale behandeling te komen.
U kan bij Dr Dutré ook behandelingen met PRP laten uitvoeren.

Onderzoek bij haaruitval

Patientenstop

Beste patiënten,

gezien de grote vraag ben ik genoodzaakt nieuwe patiënten met haarproblemen te weigeren.

Collega-dermatologen kunnen wel nog een vraag naar advies sturen per mail (dermatologie@dermpat.be) en in uitzonderlijke gevallen kan ik deze patiënten eventueel op consultatie zien.

Patiënten die door een ander dermatoloog geadviseerd worden om een bepaalde behandeling te starten die deze dermatoloog zelf niet ter beschikking heeft (bvb. Diphencyprone of PRP), kunnen op specifieke vraag van de verwijzend dermatoloog ook nog gezien worden.

Patiënten die wel reeds bij mij gekend zijn met een haarprobleem (uit Gent of Merendree) zal ik wel nog verder op consultatie zien.

Consultaties voor haarproblemen gaan enkel door op maandag en dinsdag en kunnen enkel telefonisch geboekt worden, niet per mail ! (09 335 27 72 bereikbaar op Ma, Di, Do VM en vrijdag).

PRIJSLIJST

Vanaf 2022 zijn nieuwe tarieven van toepassing.

Type consultatie /behandeling Prijs terugbetaling mutualiteit terubetaling mutualiteit bij verhoogde tegemoetkoming
Algemene raadpleging ( geen haarprobleem)  50 € 22,92 € 31,92 €
algemene raadpleging met bevriezen 55 € 29,18 € 38,21 €
Intake- eerste consultatie haarprobleem 80 € 22,92 € 31,92 €
Opvolging haarprobleem zonder extra onderzoeken 50 € 22,92 € 31,92 €
Opvolging haarprobleem met nood aan  video trichoscopie of trichogram 70 € 22,92 € 31,92 €
PRP 1 behandeling 280 €